A génmanipulációról

2017. február 05., vasárnap

Évek óta tudjuk, hogy a génmanipuláció behálózza nem csak az ún. egészségesebb növények termesztését, hanem már az emberi életre nézve is "hihetetlen" kísérletek folynak. Ez a kis video felvillantja a lehetőségeket, veszélyeket - mai fiataljaink már inkább ebben a gondolkodásban nőnek fel. Mihez van joga az embernek? Van-e célja a szenvedésnek, betegségeknek? Ha megszüntetjük az egyiket - létrehozunk egy másikat? Az "egészség" az új bálvány? Beszélgessünk ifisekkel, mert az ő nemzedékük már komoly etikai döntések elé néz ezzel kapcsolatosan.

Az Európai Unióról általában

2017. január 27., péntek

Mi is az EU? Azt hiszem a legtöbben nem vagyunk tisztában azzal, hogy a korábbi századok történelme hogyan befolyásolja mai helyzetünket. Egy video arról, hogy hová is tartozunk, ha az EU-ról beszélünk. Kijózanító, elgondolkodtató video - kifejezetten fiataloknak, akik keresik a helyüket a világban.
EU (magyar felirat)

"Embereknek felesleges jelentkezni"

2017. január 27., péntek

Egy elgondolkodtató videó arról, hogy mit is művel a technika velünk, emberi erőforrással. Érdekes beszélgetésre ad lehetőséget, ha a fiatalok pályaválasztási kérdéseiről beszélgetve megnézzük együtt ezt a videót. Minek is képzeli magát az ember? Mi az eredeti célja a teremtett világban?
Automatizálás (magyar felirat)

MINDIG AZ ELSŐ LÉPÉS A LEGNEHEZEBB...

2016. február 26., péntek

Ez egy motivációs videó - egy BÖJTI IFI kezdetére, vagy egy TAVASZI IFI HÉTVÉGE bevezetőjeként.
Hol akadt el az IFI? Hol kellene változás? Imádságos készüléssel jól lehet használni ezt a kiválóan felépített kis videót!
Aki tartja - kiemelhet néhány mondatot a vetítésből - s ott folytathatja, ahol szükség van rá. Áldott alkalmat kívánunk!

Van idő változtatni

2016. február 26., péntek

Ezt minden FIATALOKKAL FOGLALKOZÓNAK MEG KELL NÉZNIE. Sőt minden gyülekezet-vezetőnek, valószí-nűleg minden PRESBITÉ-RIUMNAK IS... Nem a hozzájuk vezető útról szól, hanem a FELELŐSSÉG-ÉBRESZTÉSRŐL. Ez igazán olyan MAI FIATALOS...Kérlek, nézzétek meg!

Egységben az erő

2015. november 11., szerda

Vannak helyzetek, amikor nagyon rossz egyedül maradni. Vannak helyzetek, amikor nagyon fontos az összefogás. Ilyen közösségteremtő ifi elejére érdemes használni ezt a kis videót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSŰRCSAVAR LEVELEI

2015. február 07., szombat

Ez a ppt. C.S.Lewis: CsűrCsavar levelei c. könyve alapján készült. Igen hasznos lehet egy ifi alkalmon, hogy leleplezzük a fiatalok előtt az Ellenség szándékait, s felkészítsük őket életük harcaira!

DAVID GARIBALDI

2014. október 08., szerda

Ezt mindenkinek látni kell - minden bálványfaragás nélkül.
Kinek miben van tehetsége - azt adja a közösbe.
Nézzétek meg együtt az imaéjjelen!

A Csend

2014. március 16., vasárnap

Akár a CSENDES hétvége részeként, akár egy ifin érdemes végignézni, s együtt gondolkodni arról, mennyire áldott lehetőség a csend, a megállás, a befelé, felfelé figyelés.

Hegedűs a metrón

2014. február 08., szombat

Adva van egy híres ember, egy híres hegedű és a tömeg.  De csak néhányan figyelnek. A hely alkalmatlan? A várakozás más? Mitől működik valami? Nézzétek meg a vetítést és gondolkodjatok együtt - információ dömpingünkben mit mikor veszünk észre...

5zám0k!

2013. június 04., kedd

Érdekes és elgondolkodtató számok - vajon mennyire vagyunk fontosak? Vajon milyenek vagyunk, mi emberek? Vajon merre felé haladunk? Mennyire fontos a keresztyénség a világban? Beszélgessetek róla!

A Biblia híres növényei

2013. június 04., kedd

Sok olyan bibliai növény szerepel a történetekben, amelyeket nem ismerünk ezen a földrajzi éghajlaton. Ez a vetítés segít megismerni őket, s eligazodni közöttük.

Együtt a célhoz

2013. június 04., kedd

Megrendítő filmrészlet a bajtársiasságról. Ma, a könyöklő versengésben minden fiatalnak érdemes lenne ezt is látni.

Egy kis csillagászat

2013. június 04., kedd

Engem mindig csodálattal tölt el a hatalmas ég, mely mintha átölelné Földünket. Különleges szépséggel rejtette el mindebben Isten az ő törvényét és gondviselő szeretetét! Nézzük így együtt végig a Hubble űrteleszkóp fantasztikus képeit, s beszélgessünk a 19. zsoltár üzenetéről!

Gyerekek a szeretetről

2013. május 09., csütörtök

Mit is akart mondani Jézus akkor, amikor így szólt: "Ha olyanok nem lesztek, mint a gyermekek..." - Talán ez a kis vetítés segít a továbbgondolásban. Mert ebben gyerekek nyilatkoznak a SZERETETRŐL. Érdemes valóban odafigyelni rájuk.

Hiszem, ha látom!

2013. március 04., hétfő

Hányan mondják: Hiszem, ha látom! Vajon hihetünk a szemünknek? Érdemes erről egy alkalommal komolyabban is elgondolkodni. Beszélgessünk a képekről!

Zenés mézes

2012. december 12., szerda

 

A mi IFI-KAP-TÁRUNKBA is gyűjtögettünk már - sok lelkes "méhecske" - sok "mézet", de ez most itt a tél előtt mindnyájunknak erősítés lehet! Nézzétek meg együtt is!

Advent

2012. december 12., szerda

 

Igazi adventi vetítés, ősrégi, de van akinek új - a 4 gyertyáról. Aki adventben gyertyát gyújt érdemes végiggondolni miért is teszi azt?

Fohász

2012. november 16., péntek

 

Midnannyiunk imádsága lehet, lehetne. Olvasás közben érdemes a magunk imádságát is hozzátenni, hogy meghallhassuk Isten hangját - személyreszólóan is...

A három fa

2012. június 19., kedd

 

Isten tervez ember végez - mondta valaki a hétvégén kicsit szakrkasztikusan. De az eredeti bibilai vers fordítva mondja: "Ember tervez, Isten végez"

régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 228, összesen: 1455072

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...