„Haza a magasban"?

2015. október 23., péntek

Szabadegyetem. Kinek korán, kinek későn - de érdemes együtt gondolkodni életünk tereiben saját keresztyén identitásunkról. Akár fiatalokkal, egy kirándulás keretén belül is!

Egy "boldog" program

2015. október 23., péntek

Egy gyönyörű adventi hétvégére hívjuk a 25+ korosztályt GALYA-TETŐRE!
A címe BOLDOGSÁGOS - reméljük mindenki meg tudja tenni a követ-kező lépését ennek eléréséhez!

Imaéjjel

2015. október 03., szombat

"Az imádság ajtót nyit Istennek, ajtót a másik embernek, ajtót saját lelkemnek..." KÁRPÁT MEDENCEI IFJÚSÁGI IMAÉJJEL. Minden ifi közösségének épülés, megújulás alkalma lehet!
http://www.reformatus.hu/lap/ifi/imaejjel/

Tekerj a felebarátodért!

2015. október 03., szombat

Tekerj te is! A TEREMTÉS HETÉN van lehetőség egy kicsit több kerékpározásra - fogjunk össze többen, menjünk együtt!!

Lelkészgyerekekről - nem csak lelkészgyerekeknek

2015. szeptember 25., péntek

LELKÉSZGYEREKEK. Valóban külön kell erről beszélni? Azt hiszem nem csupán a lelkészgyerekek kérdése ez - minden komoly, odaszánt életű hívő ember családjában felvetődnek ezek a kérdések. S hogy melyek? Ezen a LELKÉSZGYEREK konferencián kiderülhet! Érdemes részt venni!

Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona

2015. szeptember 22., kedd

Sajnos aktuális, hála Istennek aktuális ez a hír – minden fiatalokkal foglalkozónak jó háttérinformáció!

FIRESZ

2015. szeptember 09., szerda

Szeretettel ajánljuk a FIRESZ anyagát továbbgondolásra, használatra!
Regisztrálni érdemes és lehet ötletekkel is gazdagítani a sort!
Áldott évkezdést mindenkinek!

Egy tanítványozási modell

2015. július 17., péntek

Egy lehetséges TANÍTVÁNYOZÁ-SI MODELL, ahogy a GAZDAGRÉ-TI GYÜLEKEZETBEN kialakítot-ták. Érdemes tanulmányozni, vagy akár megkeresni őket, ha valaki hozzálát egy ilyen terve-zéshez!

A REFISZről

2015. július 17., péntek

ÚJRA REFISZ IFJÚSÁGI TÁBOR - Balatonszárszón. Te tudsz öttusázni? Ha még nem - de egyébként van kedved kipróbálni - érdemes megnézni a programot!

Keresztyén élménypedagógiai alapkézés hitoktatóknak

2015. június 24., szerda

K.É.M. – Keresztyén Élménypedagógiai Műhely

Ez a képzés hitoktatóknak szól - de minden lelkész és ifivezető is sokat épülhet belőle! Az országnak ezen a táján élőknek külön kedvező - az utazásszervezés miatt. Mindenkinek érdemes átgondolni!

Hogy a tanítás jó földbe essen.

HOVA IS TARTOZUNK?

2015. május 30., szombat

Elsősorban azoknak, akik szívesen kirándulnak kon-firmandusaikkal - hogy hovatartozásukat erősítsék. Ez a szombat jó lehetőség közösségteremtésre, találkozásra, hit-tapasztalatra! Várunk mindenkit!

CSENDES HÉTVÉGE MÁRTÁKNAK

2015. február 26., csütörtök

Ki ne érezte volna, hogy néha meg kellene állni? Vagy csak egyszerűen kikapcsolni mindent és csendben lenni? Egy olyan hétvégére hívogatjuk a "Mártákat", ahol - mi nők - talán átélhetünk valami "Máriásat" is :)

ELEVENÍTŐ

2015. február 26., csütörtök

Ki mire használja a böjti időt? Egy 44 napos gondolat-megosztási-sorozatot kezdtünk el a facebookon. 44 nap készülődés, ami nem LE-MONDÁS, hanem Isten elevenítő munkájának FEL-FEDEZÉSE a hétköznapokban!

LELKISÉGI ESTÉK

2015. február 07., szombat

Mindig van mit tanulnunk, "a jó pap holtig...". Egy LELKISÉGI ESTÉK sorozatra invitáljuk mindazokat, akik szeretnek együtt gondolkodni, lelkileg növekedni, egymás hite által épülni.

TAPASZTALATI TANULÁS TRÉNING

2015. február 01., vasárnap

Aki már részt vett ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI ALAPKÉPZÉSEN, hozzálátott, de úgy érzi jó lenne még továbbiakat megtudni, kipróbálni, vagy éppen a nehezét átbeszélni - szeretettel ajánljuk ezt a továbbképzést! A feltételeket mindenki jól olvassa át!

BOLDOGÍTÓ IGEN, avagy szerelmes történetek a Bibliában

2015. február 01., vasárnap

SZERELEM. PÁRVÁLASZTÁS. Már megint? Még mindig! Mert hol az a baj, hogy nincsen, hol az, hogy van...Érdemes a sorozatot együtt is végigélni!
Egyetemista korosztálynak a PROMISSZ szervezésében.

CSILLAGPONT 2015

2015. január 26., hétfő

A Csillagpont szervezéséhez szükség van önkéntesekre is. Íme néhány lehetőség a találkozó előkészítésében való segítségre.

IFJÚSÁGI HÍRLEVÉL

2015. január 26., hétfő

Programajánlók, Álláspályázati lehetőség és önkéntesség.

MERIT - MEZŐFÖLDI REFORMÁTUS IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ

2014. november 14., péntek

Hallott valaki a MERIT-ről? Dunántúlról érkezett egy izgalmas, értékes, fiatalos alkalom leírása, egyfajta ajánlással, beszámolóval! Érdemes egy lelkészkör fiataljait összehívni, vagy akár ha csak két gyülekezet fiataljai találkoznak már minden egészen más...

JESENIUS KÖZPONT

2014. október 08., szerda

A GLS Vezetői konferencia egyik előadója így fogalmazott: "A teológia és a tudomány mindig találkozik a valóság talaján. Ha nem, akkor az tévedés, vagy hazugság valamelyik részéről." Izgalmas előadásokat hallgathatunk a Jesenius társaság szervezésében a teológia és tudományok találkozási pontjairól. Gondolkodjunk együtt mai kérdéseinkről.

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 308, összesen: 1454833

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul.&nbsp;
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...