2011. augusztus 31., szerda - Ablonczy Áron |
Krumpli „Göngyölve”
Igen finom,
látványos és nagyon egyszerű étel.
Elkészítése:
Kétszer annyi szem krumplit héjában megfőzünk, mint ahány személyre számítunk az ebédnél.
(A héjában főzést a legegyszerűbben egy zacskóban a mikrohullámú sütőben is meg lehet oldani. Ha a krumplit alaposan megmossuk, s kicsit vizesen kerül a zacskóba, néhány perc alatt megpuhul.)
A krumplikat meghámozzuk s darabonként egy-egy szelet bacon szalonnába göngyöljük. Fogpiszkálóval összetűzzük.
Megforgatjuk egy kis „morzsában”: zsemlemorzsa, só, bors, szerecsendió keveréke ez.
Egy tűzálló tálat megkenünk egy kis margarinnal ( el lehet tenni a RAMA margarinok csomagoló papírját, mert annyi margarin mindig marad rajta, hogy ki lehessen vele kenni egy sütőtálat!) majd szépen egymás mellé rendezzük a krumplikat, s máris mehet a sütőbe.
Gyönyörű pirosra sütjük, s forrón tálaljuk.
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 128, összesen: 1536521