2011. szeptember 05., hétfő - Ablonczy Áron |
Élesztő nélküli kenyér
Egy kenyérrecept, amit gép nélkül meg lehet sütni.
ÉLESZTŐ NÉLKÜLI KENYÉR
300g vegyes liszt
só (mint tudjuk, ne túl sokat, de egy kicsi kell bele...)
szódabikarbóna púpozott késheggyel
kézmeleg vízzel összekeverni, de fokozatosan adagolva, gyúrva, amennyit felvesz... (ne legyen nyákos)
én lisztezett aljú zománcos fazékban sütöttem (az enyém pont ilyen:)
kb20-30 percig tetővel, (először nagy lángon 10 perc, utána közepes lángon 10 perc), aztán még egy kicsit kb 10 percet tető nélkül, hogy piruljon.
Finom, ropogós, kemény héjú kenyér, jól eláll!Lehet a tésztába tenni bármilyen fűszert (bazsalikom, őrölt kömény), magokat (pl len, szezám stb)
Jó sütögetést! :)
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 143, összesen: 1536536