2011. szeptember 12., hétfő - Ablonczy Áron |
Egy sós és egy édes is II.
Almás sütemény
Receptek a mindennapokra - mert jó együtt készíteni, együtt elfogyasztani egy-egy süteményt. Tea mellé kifejezetten finomak ezek a receptek, egy sós és egy édes is
Almás sütemény (meggyel, körtével is nagyon finom, s lehet befőtt is)
Tálas mixerben elkeverünk 25 dkg margarint 15 dkg cukorral jó habosra. Közben
70 dkg almát meghámozunk, nagyon vékony szeletekre vágva (négy részre vágva, kimagházazva, s keresztben szeletelve) egy tálba tesszük.
A margarinos cukorhoz hozzákeverünk még 3 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, csipet sót és 2 evőkanál rumot. Szép egyenletesen beleöntögetünk 25 dkg finomlisztet, melybe előzőleg 2 kávéskanál sütőport kevertünk. Az egész masszát fokozatosan simára keverjük a mixerrel.
Ezek után az almát már fakanállal keverjük bele a tésztába.
Kikenünk egy teflonos tepsit margarinos papírral (annak a margarinnak a papírját szoktam használni, amelyikből kivettem a margarint, mert mindig marad rajta egy kevés, s az pont elég a tepsi kikenésére), s beletöltjük a masszát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 C° légkeveréses sütőben) 30-35 perc alatt kész. (Onnan lehet tudni, hogy készen van, hogy villát szurkálunk bele, s nem ragad rá már semmi a tésztából!)
Ha készre sült, meghintjük (fahéjas) porcukorral, s már szeletelhető is!
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 130, összesen: 1536523