2011. szeptember 21., szerda - Ablonczy Áron |
Citromos Túrótorta
A különleges receptek gyűjteményének legújabb csodája.
Lassan, csupán a receptek láttán kedvünk lesz egy nagy lakomára.... :)
hozzávalók 4 főre
Tésztához:
10 dkg sütőmargarin 15 dkg-ot javasolnak mások
25 dkg darált háztartási keksz
Töltelékhez:
2 db citrom leve és a reszelt héja ehelyett Lime is lehet
15 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
40 dkg sovány túró
4 nagy levél zselatin (vagy 18 g zselépor) ehelyett zseléfix
elkészítés A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk.
2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját.
A zselatint kicsavarjuk, - vagy a zseléport - kis lángon fölolvasztjuk a citrom levében.
A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán.
Majd a tortát még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A túrótortát kivesszük a formából, majd citrom vagy lime szeletekkel és citromfűvel díszítjük.
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 139, összesen: 1536532