2012. március 24., szombat - Ablonczy Áron |
Páskabárány recept
Ez egy igazi Páskabárány recept, ami a Páskavacsorához illik, a kharósettel együtt.
Rozmaringos báránysült recept
• előkészület: 10 perc
• sütés: 70 perc
hozzávalók 4 főre (kicsit drága a hús, s nálunk kevés helyen kapni, de érdemes utánajárni!)
• 1 db bárány comb(kicsontozott a legjobb)
• vagy én már próbáltam báránybordából is, ami nem olyan kiadós, de legalább olyan finom!
• 2-3 ág rozmaring
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom
• 1 ek olívaolaj
• 4 fej lilahagyma
• só
A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...
ajánlat
A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.
elkészítés
1. A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
2. A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
3. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
4. A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együtt serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.
Minden ifjúsági közösségnek szeretettel ajánljuk Nagycsütörtökre, a közösség gyakorlására. Annak liturgiáját megtalálja mindenki A bevált IFI beépítési módszerek cikkei között.
Fodorné Ablonczy Margit Budapest
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 134, összesen: 1536527