2013. március 17., vasárnap - Nagy Dávid |
Húsvéti gofri
Aki szereti a gofrit, most Húsvétra kipróbálhatja sósan is. Ez a teljfölös-sajtos változat emlékeztet a lángosra, de nem kell keleszteni, olajban sütni, azaz sokkal egyszerűbb - persze ha van gofrisütő kéznél...
Sajtos gofri
A ropogós édes gofrik után Húsvétra egy sós változat.
Aki szereti a lángost, szerintem ezt is szeretni fogja: rengeteg tejfölt és reszelt sajtot lehet ugyanis a tetejére pakolni, akárcsak egy lángosnak…
A tészta nem ragad bele a formába, ha a legelső előtt vékonyan bemargarinozzuk a felfűtött gofrisütőt. Nagyobb csapatnál érdemes két gofrisütőt beszerezni, hogy hamarabb kész legyen.
Hozzávalók:
(Kb. 10-12 darab)
16 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejföl
2 (kis) tojás
1 púpos teáskanál sütőpor
1.5 dl tej
só
A langyosra melegített margarint elkeverem a tojásokkal, majd megpróbálom csomómentesre keverni a több részletben adagolt sütőporral kevert liszttel. Mindezt a legegyszerűbb egy robotgép keverőtáljában véghezvinni.
Hozzászóróm a reszelt sajtot, s a tejföllel, kevés sóval kikeverem. Fokozatosan annyi tejet adok hozzá, hogy leginkább tejföl sűrűségűre emlékeztető masszát kapjak.
A gofrisütőt bemelegítem, vékonyan megkenem margarinnal, és megsütöm a tésztát – szokásosan –.
A kész darabokat rácsra tehetjük hűlni, hogy a távozó gőztől ne legyenek „szottyadtak”.
A gofrikat még több tejföllel és reszelt sajttal is tálalhatjuk, vagy ki ahogyan kéri.
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 54, összesen: 1536447