2013. június 16., vasárnap - Nagy Dávid |
Chilis bab
Egy könnyű vacsora egy ifinap végén, aminek az elkészítése nem von el a közösségből, s ami mindenkinek ízleni fog... (Bud Spencer ajánlásával)
Chilis bab egyszerűen
Szinte bárhol elkészíthető, s mindenkinek ízleni fog! Csak egy nagy edény kell hozzá, akár bogrács is megfelelő Eddig mindenhol elfogyott, ahol megfőztem!
Hozzávalók 10 személyre:
- Néhány kanál étolaj
- 1 dupla szál lángolt kolbász
vagy annyi pár virsli ahányan esznek belőle
- 1 nagy fej hagyma
- 3 barna babkonzerv
- 3 kukoricakonzerv
- 1 zacskó Chilis bab Knorr por (ha valaki nem szereti csípősen, akkor a Milánói makaróni, vagy a Bolognai spagetti hasonló zacskós pora is alkalmas!)
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben (amelyben minden összetevőnek el kell férnie majd!), megforrósítom az olajat, a kolbászt karikákra vágva beleszóróm, keverve sütöm ki a zsírját – majd a hagymát karikákra vágva szintén beleteszem.
Ha jól átsült kinyitogatom az összes konzervet és levestül beleöntöm az edénybe.
Ha összeállt, beleszóróm a zacskó ízesítő port és jól megkeverem, hogy ne maradjon csomós.
Összerottyantom és már kész is, azonnal tálalható.
Jó étvágyat mindenkinek!
Fodorné Ablonczy Margit
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 70, összesen: 1536463