2014. április 13., vasárnap - Nagy Dávid |
Tavaszra sósat, édeset…
Egy kis ízelítő a tavaszból! Mindkettő nagy közösségben is EHETŐ, érdemes kipróbálni!
Avokádó krém
2 érett avokádó
2dl tejföl
1 gerezd fokhagyma összetörve
csipetnyi őrölt cayanne bors
csipetnyi őrölt koriander
citromlé (egy-két csepp!)
só
Elkészítés:
Az avokádókat meghámozom, magjáról lefejtem, kis darabokra vágva egy tálba öntöm.
Ráhalmozom a többi hozzávalókat és összeturmixolom.
Azonnal fogyasztható (csak egy napig finom, így inkább kevesebbet készítsünk egyszerre!)
Tejes pite
1 l tej
5 tojás
20 dkg liszt
10 dkg barna cukor
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés: A tojást a cukorral simára felverjük, majd a tejet a liszttel váltakozva belekeverjük.
(Nagyon híg – mint a palacsinta tészta!)
Kivajazott tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon, majd 40 percig kis lángon sütjük.
(Kecskeméten barackpálinkával megöntve, meggyújtva tálalják, sárgabaracklekvárt kínálva hozzá.)
Fodorné Ablonczy Margit
(Mitka)
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 220, összesen: 1573163