2014. július 15., kedd - Nagy Dávid |
GYÜMÖLCSÖK – sütés nélkül tálalva, szépen és finoman
Általánosságban jó tudni, hogy egy pohár málna 1-2 fő, egy pohár ribizli 3-4 fő, egy normálméretű sárgadinnye 4 -6 fő, egy egészséges nagy görögdinnye 12-16 fő nasijához elég.
Málna
2 nagy pohár tejfölt elkeverünk 15 dkg porcukorral 2 vaníliás cukorral, egy citrom reszelt héjával.
(A citromot utána jól lehet használni limonádéhoz)
Két csomag babapiskóta is szükséges.
És annyi málna, amennyi belefér
Rétegezzük egy nagy tálban – alulra tejfölös keverék, rá babapiskóta összetördelve belenyomkodva a tejfölbe, majd málna.
A tetejére málna kerüljön – egy-két óra a hűtőben és már lehet is tálalni…
Sárgadinnye
Félbevágjuk, majd újra félbe - keskeny szeletekre, s kiskanállal kikanalazzuk a magokat.
Áfonyalekvárt kikeverünk „folyósra” egy kis vízzel.
Tálaljuk tányéronként két-három szelettel, leöntve áfonyalekvárral…előtte ezt is érdemes hűtőbe tenni egy órára…
Görögdinnye
A görögdinnyét kockázzuk fel.
Főzzünk meg egy vaníliapudingot.
Kis tálkákba adagoljuk a dinnyét, s öntsük le a vaníliapudinggal.
Ha hidegen szeretnénk - egy órára hűtőbe, s máris lehet enni…
Ribizli
Egy piskótatekercset veszünk.
Egy adag Mascarpone sajtot kikeverünk.
Egy kis doboz ribizlit jól megmosva, lecsumázva készítünk elő.
Egy adag tejszínt felverünk.
Az egészet összekeverve a kiterített piskótalapra kenjük, majd feltekerjük.
Egy órára a hűtőbe, majd lehet tálalni ízlés szerint tejszínhabbal, vaníliafagylalttal.
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 73, összesen: 1536466