2015. február 07., szombat - Nagy Dávid |
FARSANGI FINOMSÁGOK
Farsangi pár perces sós-ságok - a változatosság kedvéért...bárki el tudja készíteni :)
ZÖLD KRÉM
25 dkg tehéntúró
1dl Oliva olaj
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
1 fokhagyma összezúzva (elhagyhatóJ)
szárított, aprított metélőhagyma
só
Jó alaposan összekeverjük a hozzávalókat...
- nagyon finom KÁPIA PAPRIKA KARIKÁKKAL...
FEHÉR KRÉM
2 Mackó krémsajt (vagy más ízesítetlen tömlős krémsajt)
10 dkg reszelt sajt
10 dkg puha vaj
1 kis pohár tejföl
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
Alaposan összedolgozzuk és már kenhető is....
- ha valaki szereti - nagyon finom rá a karikázott olivabogyó (zöld vagy fekete is J)
PIROS KRÉM
25 dkg túró
(1 kis pohár tejföl - ha nagyon száraz a túró)
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
őrölt piros paprika
őrölt köménymag
só
Mindenekelőtt a túrót törjük át villával a tálban, s csak utána keverjük hozzá a többit. Fűszerezés ízlés szerint, de mindenből elég csak egy csipetnyi.
- nagyon finom metélőhagymával, vagy medvehagymával megszórva
És a RÁADÁS J:
FASÍRTGOLYÓK
Hozzávalók - kb. 16-18 db.
10-15 dkg trappista sajt reszelve
15-20 dkg füstölt császárszalonna (bacon) apróra vágva
1 tojás
2 zsemle
1 gerezd fokhagyma összetörve
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
só, bor, majoránna, őrölt kömény stb.
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozom, majd a kész masszából kis fasírtgolyókat formázok, zsemlemorzsában megforgatom, és bő forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára megsütöm.
(A forró olajból kiszedve még puha, kihűlve szilárdul tovább....)
Jó étvágyat!
FAM
- Farsangi finomságok - receptek ( 14.9 KB )
Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.
Látogatók ma: 66, összesen: 1536459