Forró csoki parti - a két ünnep között

2013. december 15., vasárnap

Amikor már annyira hiányzanak a többiek, amikor az ünnepek között azon gondolkozol, hogyan találkozhatnál ifis-társakkal - akkor szervezz egy FORRÓ CSOKI PARTIT. S hogy hogyan, arról szól a cikk...

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?

2013. október 27., vasárnap

Reformáció - közelítsünk most a címer felől. Bibliai alapú, egyháztörténeti tapasztalású jelek, mondatok - lehet ma is megerősítés minden fiatalnak, Beszélgessünk többet egyházunk hitvallásairól!

LELKI KRESZ

2013. október 15., kedd

Érdemes havonta közösségteremtő alkalmat tartani egy ifiben, hogy tudjunk egymásról, s hogy mindenkinek legyen fontos a saját növekedése. Az ifivezetők így jobban láthatják, kinek van szüksége segítségre. Ez játékos - de nagyon értékes ifióra lehet!

Mi lesz a fiúkból?

2013. szeptember 10., kedd

Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.
Zsolt 127,4

Nagy segítség lehet ez a kis füzet, ami egy olyan 16 alkalmas programot tartalmaz, melynek célja, hogy a serdülő fiúkat Jézus Krisztusba vetett hitre vezesse, és fiú-voltukban (nemi identitásukban, férfi-léttel járó elhívásukban) megerősítse.

Adakozás

2013. április 10., szerda

Egyre több anyagi problémával küszködő család kerül az egyház közelébe. Érdemes elővenni a "pénzkérdéseket" egy ifin, hogy eligazítást kaphassanak még időben!

Hálaadás

2013. február 21., csütörtök

A hálaadás emel. Tekintetet, szívet, gondolatokat, még a másik embert is. Lehet, hogy csak a kezdet nehéz - beszélgessünk róla milyen különleges lehetőség ez a hitben való növekedésre!

Az emberiség 8 halálos bűne

2013. január 28., hétfő

Van-e felelőssége a keresztyéneknek a világért? Tehetünk-e valamit, s ha igen hogyan? Kell segítenünk a Cunami idején, vagy az éhezőknek? Mennyire összetett ez a feladat? A mi ifink is tud valamit tenni?

fiúk vs. lányok

2012. november 06., kedd

Egy ifi, ahol külön ülnek a lányok és a fiúk? Mi kipróbáltuk néhány kérdéssel, s összegyűjtöttük a válaszokat! Olvashatjátok - de Ti is megkérdezhetitek a saját ifitekben ezeket. Nagyon értékes beszélgetés lehet belőle, mert talán jobban érthetitek a különbségeket, amelyek nem elválasztanak, hanem gazdagítanak!

A böjt az református dolog?

2012. március 02., péntek

 

Mert biblikus dolog, ezért református is. Olvassuk együtt mélyebben az erről szóló bibliai szakaszokat, s lehet, hogy valami különlegeset fedezhetünk fel... próbáljuk ki....

Isten megtalál

2012. február 14., kedd

Egy kisvideó adta az ifi ötletét, mely jól illeszthető a Lk 15 elveszett bárány történetéhez. Mit jelent elveszettnek lenni, mit jelent az, hogy Isten megtalál minket?

Újévi IFI

2012. február 14., kedd

Néhány kérdés, amely segít az év fordulóján megállni, és rendezni a gondolatainkat Isten és egymás előtt. Idősebb, komolyabb ificsoportnál jobban használható.

Kicsoda Jézus?

2012. február 12., vasárnap

Az ifi Jézus „küldetésnyilatkozatát” dolgozza fel abból a szempontból, hogy mások hogyan látták Jézust, mit gondoltak róla. Olyan csoportban jöhet jól, ahol sok a kereső vagy vallásos fiatal, akik nem igazán értik Jézus szerepét.

Keresd Istent!

2012. február 11., szombat

 

Isten nem csak a vasárnapjaink, hanem a hétköznapjaink Istene is. Kéri, várja, hogy segítségül hívjuk, még ha nem is mindig értjük az akaratát. Ifivázlat az Ézs 55: 6-11 alapján.

Tanévzáró ifi

2012. február 11., szombat

 

Elmélyülősebb, egyéni feladatokat, állomásokat tartalmazó, az elmúlt év átgondolását segítő alkalom.

Barátság IFI

2012. február 11., szombat

 

A barátság kimeríthetetlen ifitéma. Néhány játék, bibliai idézet segítségével végül a Jézussal való barátság fontosságáig jutunk el.

Az irgalmas samaritánus

2011. október 20., csütörtök

 

 

Segítő kérdések az Irgalmas samaritánus történetéhez.

Mondatok a szeretetről

2011. október 18., kedd

 

Egy lehetőség a csoportvezetésre a szeretet témakörben.

Rövid videók IFI-hez

2011. október 17., hétfő

Vicces társadalomkritika és a bűn két rövidfilmmel ilusztrálva IFI órák beszélgetéseinek segítésére.

 

Jégkorszak-For the Birds

Gyűrük Ura Ifi

2011. október 13., csütörtök

Beszélgetést indító jelenetek a Gyűrük Ura címü filmből, magyarázatokkal. Témája: A bizalom megszabadít ( bűn, hit, visszaesés )

Év eleji közösségteremtő alkalom

2011. szeptember 05., hétfő

„Az életünk napról napra szentül, vagy napról napra züllik.”

Ravasz László

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 752, összesen: 1352017

 • 2023. január 26., csütörtök

  Úgy érdemes élni, ha kicsit jobb állapotban hagyjuk magunk mögött a világot, mint ahogy találtuk &ndash; a cserkészet alapítójának üzenetét Szabó Már...
 • 2023. január 25., szerda

  A Lelki éhség 7.0 konferencia szeretne minél több oldalról közelíteni a lelkészi lét felé, ezért hív párbeszédbe lelkészeket és nem lelkészeket.
 • 2023. január 24., kedd

  A Parókia portál szerkesztőségvezetője, Füle Tamás képeiből rendezi idei első időszaki kiállítását a budapesti Bibliamúzeum. A február 2-án nyíló tárl...
 • 2023. január 23., hétfő

  Megemlékezést tartottak a budapesti Ráday Ház udvarán a négy évvel ezelőtti tragikus tűzeset évfordulóján.
 • 2023. január 21., szombat

  A Himnusz születésének kétszázadik évfordulóján az az igazi kérdés, hogy hogyan szeretnénk majd megünnepelni a háromszázadik és a négyszázadik évfordu...
 • 2023. január 19., csütörtök

  Oikumene az ókorban a kulturált népek gyűjtőneve volt. Sokat lehet töprengeni azon, hogy mit is jelent ez a tulajdonság: kulturált.
 • 2023. január 19., csütörtök

  Gyülekezetek, civil és egyházi szervezetek számára nyújtanak segítséget a tudatos pénzügyi tervezésben és az energiahatékonyság növelésében önkéntes v...
 • 2023. január 16., hétfő

  Párhuzamos olvasásra ajánljuk Jób könyvét és Bogárdi Szabó István Megfordította sorsát című prédikációs kötetét. Írásunk személyes reflexió a kettős o...
 • 2023. január 15., vasárnap

  Milyen lelkész szeretnék lenni? Akarok mindenre egzakt válaszokat adni? Vágyom arra, hogy mindenki féljen tőlem, és ne vitatkozzanak velem? Szeretném...
 • 2023. január 13., péntek

  Vállalkozóból lett Krisztus egyházának sáfára. Székely konokságát időbe tellett levetkőznie, mostanra már ő segít más férfiaknak, hogy Isten előtt mer...