Forró csoki parti - a két ünnep között

2013. december 15., vasárnap

Amikor már annyira hiányzanak a többiek, amikor az ünnepek között azon gondolkozol, hogyan találkozhatnál ifis-társakkal - akkor szervezz egy FORRÓ CSOKI PARTIT. S hogy hogyan, arról szól a cikk...

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?

2013. október 27., vasárnap

Reformáció - közelítsünk most a címer felől. Bibliai alapú, egyháztörténeti tapasztalású jelek, mondatok - lehet ma is megerősítés minden fiatalnak, Beszélgessünk többet egyházunk hitvallásairól!

LELKI KRESZ

2013. október 15., kedd

Érdemes havonta közösségteremtő alkalmat tartani egy ifiben, hogy tudjunk egymásról, s hogy mindenkinek legyen fontos a saját növekedése. Az ifivezetők így jobban láthatják, kinek van szüksége segítségre. Ez játékos - de nagyon értékes ifióra lehet!

Mi lesz a fiúkból?

2013. szeptember 10., kedd

Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.
Zsolt 127,4

Nagy segítség lehet ez a kis füzet, ami egy olyan 16 alkalmas programot tartalmaz, melynek célja, hogy a serdülő fiúkat Jézus Krisztusba vetett hitre vezesse, és fiú-voltukban (nemi identitásukban, férfi-léttel járó elhívásukban) megerősítse.

Adakozás

2013. április 10., szerda

Egyre több anyagi problémával küszködő család kerül az egyház közelébe. Érdemes elővenni a "pénzkérdéseket" egy ifin, hogy eligazítást kaphassanak még időben!

Hálaadás

2013. február 21., csütörtök

A hálaadás emel. Tekintetet, szívet, gondolatokat, még a másik embert is. Lehet, hogy csak a kezdet nehéz - beszélgessünk róla milyen különleges lehetőség ez a hitben való növekedésre!

Az emberiség 8 halálos bűne

2013. január 28., hétfő

Van-e felelőssége a keresztyéneknek a világért? Tehetünk-e valamit, s ha igen hogyan? Kell segítenünk a Cunami idején, vagy az éhezőknek? Mennyire összetett ez a feladat? A mi ifink is tud valamit tenni?

fiúk vs. lányok

2012. november 06., kedd

Egy ifi, ahol külön ülnek a lányok és a fiúk? Mi kipróbáltuk néhány kérdéssel, s összegyűjtöttük a válaszokat! Olvashatjátok - de Ti is megkérdezhetitek a saját ifitekben ezeket. Nagyon értékes beszélgetés lehet belőle, mert talán jobban érthetitek a különbségeket, amelyek nem elválasztanak, hanem gazdagítanak!

A böjt az református dolog?

2012. március 02., péntek

 

Mert biblikus dolog, ezért református is. Olvassuk együtt mélyebben az erről szóló bibliai szakaszokat, s lehet, hogy valami különlegeset fedezhetünk fel... próbáljuk ki....

Isten megtalál

2012. február 14., kedd

Egy kisvideó adta az ifi ötletét, mely jól illeszthető a Lk 15 elveszett bárány történetéhez. Mit jelent elveszettnek lenni, mit jelent az, hogy Isten megtalál minket?

Újévi IFI

2012. február 14., kedd

Néhány kérdés, amely segít az év fordulóján megállni, és rendezni a gondolatainkat Isten és egymás előtt. Idősebb, komolyabb ificsoportnál jobban használható.

Kicsoda Jézus?

2012. február 12., vasárnap

Az ifi Jézus „küldetésnyilatkozatát” dolgozza fel abból a szempontból, hogy mások hogyan látták Jézust, mit gondoltak róla. Olyan csoportban jöhet jól, ahol sok a kereső vagy vallásos fiatal, akik nem igazán értik Jézus szerepét.

Keresd Istent!

2012. február 11., szombat

 

Isten nem csak a vasárnapjaink, hanem a hétköznapjaink Istene is. Kéri, várja, hogy segítségül hívjuk, még ha nem is mindig értjük az akaratát. Ifivázlat az Ézs 55: 6-11 alapján.

Tanévzáró ifi

2012. február 11., szombat

 

Elmélyülősebb, egyéni feladatokat, állomásokat tartalmazó, az elmúlt év átgondolását segítő alkalom.

Barátság IFI

2012. február 11., szombat

 

A barátság kimeríthetetlen ifitéma. Néhány játék, bibliai idézet segítségével végül a Jézussal való barátság fontosságáig jutunk el.

Az irgalmas samaritánus

2011. október 20., csütörtök

 

 

Segítő kérdések az Irgalmas samaritánus történetéhez.

Mondatok a szeretetről

2011. október 18., kedd

 

Egy lehetőség a csoportvezetésre a szeretet témakörben.

Rövid videók IFI-hez

2011. október 17., hétfő

Vicces társadalomkritika és a bűn két rövidfilmmel ilusztrálva IFI órák beszélgetéseinek segítésére.

 

Jégkorszak-For the Birds

Gyűrük Ura Ifi

2011. október 13., csütörtök

Beszélgetést indító jelenetek a Gyűrük Ura címü filmből, magyarázatokkal. Témája: A bizalom megszabadít ( bűn, hit, visszaesés )

Év eleji közösségteremtő alkalom

2011. szeptember 05., hétfő

„Az életünk napról napra szentül, vagy napról napra züllik.”

Ravasz László

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 765, összesen: 1457239

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk &ndash; mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.